Surr Nereálna

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Láska je, keď niekto polieva tvoj kaktus a kŕmi tvoju mačku

Moja mama mi zakazovala pestovať kaktusy. Vraj to nemá čo byť v dome, v ktorom je mladé dievča, lebo sa nevydá. Mama sa odjakživa bála, že sa ma už nezbaví. Možno aj preto mi nikdy nedovolila mať mačku. To sa zasa hovorí tak všeobecne, že staré dievky majú mačky.

S dovolením, nesúhlasím.
Kaktus je úplne sebestačná rastlina, ktorá, v podstate, vôbec nepotrebuje človeka. Tak, ako je mačka sebestačné zviera a nikdy nebude mať pána. Páčia sa mi kaktusy. A mačky beznádejne milujem.

Som stále sama.
Ale nie pre kaktusy a mačky. Možno preto, že som sa časom stala ich krížencom. Túlila by som sa, maznala, vtedy, keď chcem ja! A keď už chce niekto náhodou tiež, popichám. Čosi je v neporiadku. Kde udělali soudruzi z NDR chybu? Povedzte.

Svet sa hore šuškou obracia.
To mi povedal raz, keď som použila ekonomický výraz. Ja neviem o ekonómii nič. On vie veľa. Aj o iných veciach, len sme sa k nim nestihli dostať. Kúpim si knižky. Naučím sa sama. On mi už asi nič nepovie. To nevadí, aj mlčanie má výpovednú hodnotu.

Ľúbim ho. Veľmi.
Pre jeho hravé dni a ofučané líca. Vždy sa ofučí práve vtedy, keď si chcem ustlať v jeho lícnej jamke. Asi ma tam nechce. Pritom, nezavadzala by som, naozaj. Som celkom maličká, poskladám sa a budem ticho ležať. On vie. Ale asi by som ho omínala. Tak sa fučí.

Nechce ma ľúbiť. Nemôže? Nevie.
A ja len mykám ramenami, lebo nič iné sa nedá robiť. Chcela by som, aby ma ľúbil. Isto má peknú lásku. Takú vysmiatu a veselú. Aj on je taký. Keď nie som nablízku. Ak som, tak sa veľa mračí. Možno chce vyzerať staršie.

Vie, ako ma mať rád.
Ale nechce. Stačilo len poliať môj kaktus a nakŕmiť moju mačku.
Len... prečo by to robil? Jedno pichá a druhé škrabe.
Fyzickú bolesť nemá nikto rád.

Škoda, že duševnú nepozná.
Bál by sa jej viac.

- | stály odkaz

Komentáre

  1. :)
    zaujimave... a zaujimavo mile
    publikované: 17.12.2011 00:21:37 | autor: Syia (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Mozno vie,
    ze katusov sa treba dotykat na kvetoch a macky hladit na chrbte a pod hrdlom. Vtedy neskrabu a nepichaju. Mozno vie, ze srdce dievcata moze byt prilis krehke a jeho dlane sa mu zdaju velmi drsne. Mozno jeho dusa kedysi trpela prilis az sa zda, ze bolest nepozna. A mozno iba odcestoval. Prilis daleko. Tam, kde sa hlada krajina zazrakov a on nevie kedy sa vrati.
    publikované: 17.12.2011 00:39:54 | autor: neviem (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. No a ty sa neofučiavaš ?
    A nemáš niekedy sto chutí nevracať sa ?
    publikované: 17.12.2011 07:15:13 | autor: lorelei (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. dobre, mama je múdra
    s kaktusmi to pozná, lebo kaktusy pichajú a potom aj vytvárajú pichľavú atmosféru. Kaktusový človek pichá, aj keď sa mu to nezdá, tak daruj kaktus svojej najobľúbenejšej nepriateľke, nech je pichľavá ona a k sebe do kvetináča niečo s pekne okrúhlymi listami, nech sa ti myšlienočky hladko zaguľatia.... ale s mačkami mama pravdu nemala. Vraj má človek každý deň hladkať cicku, aby mal zdravé srdiečko........
    publikované: 17.12.2011 08:44:45 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  5. a nie je na vine pýcha
    že-hoc bolí to-nečakane pichá..??
    kaktus..
    tak pomedituj-jak nepichať-skús..noooo
    radiť ti nebudem
    bo riadne kaktusiť aj ja viem..
    publikované: 17.12.2011 15:08:08 | autor: r (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014