Surr Nereálna

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Preludy. Pre ľudí.

Časopis vrastený do dlaní vykrikuje titulným listom tučné podnadpisy tisíckrát prežutých položiek hospodárskej krízy. Netuším, že z vnútornej strany bulvár obnažuje prsia Agáty Hanychovej.

Mierim po špičkách do kúpeľne, lebo rovné vlasy ťa rajcujú na zamyslenie. Len nezabudneš pripomenúť, že je to zbytočné, vraj načo si ich žehlím ako puberťáčka. Skrotím ťa flegmatickým pohľadom a zavrtím teatrálne malým zadkom vo fialových francúzskych nohavičkách.

Zmiznem za dverami s obrázkom kúpajúcich sa žiab a žhavím svoju novú ETU s digitálnym displejom. Vošla Tina Turner, vyšla Jennifer Aniston. Milujem tú vôňu jemne spálených končekov, ktorá sa mieša s kondicionérom a balzamom proti lámavosti. Sadnem si obkročmo na teba, časopis hodím vedľa gauča a nechám ťa vdýchnuť tú omamnú kombináciu.

Usmeješ sa a jamky v lícach ti zjemnia zachmúrenú tvár, každá ryha na nej je dôkazom, že nie si až taký voľnomyšlienkar, ako sa zdá. Poznám všetky zárezy a vrásky, viem im mená a dokážem dešifrovať kód ukrytý v póroch. Nosom ti prechádzam po líci a ty sa stále viac ošívaš nechať sa rozptýliť.

Nie je čas, musíš preč, ale večer sa zas vrátiš a dokončíme začaté. Pobozkáš ma na líce a opatrne mi prehodíš pravú nohu z tých svojich. Mizneš za dverami našej spálne a keď sa vraciaš, si oblečený a pripravený odísť. Ale iba na chvíľu. Z misky pri dverách berieš kľúče od auta a chytajúc kľučku mi posielaš vzdušný bozk.

Odchádzam do kuchyne, z poličky beriem tvoju čierno-bielu šálku a zalievam si do nej škoricový čaj. Cestou ku konferenčnému stolíku sa na čomsi šmyknem a horúca voda mi popáli zápästie.
Vytrhlo ma z fatamorgány.
Ty si tu nikdy nebol a časopisom som vlastne chcela len zakúriť v krbe...
Aby mi nebola zima, keď má tento dom stále akustiku bielych stien a nedostatočného počtu nábytku.

Pre samotára je aj vlastná ozvena dialógom...

- | stály odkaz

Komentáre

  1. ..
    ..a človek potom niekedy nevie, či sú horšie klamné fatamorgány alebo horúci čaj, ktorý ich ničí
    publikované: 31.01.2012 20:16:45 | autor: misty (e-mail, web, autorizovaný)
  2. snívať treba
    hlavne snívať s otvorenými očami, potom sa prebrať a plniť si svoje sny.... aby mal kto nakálať drtevo do krbu...
    publikované: 01.02.2012 09:11:35 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014