Surr Nereálna

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Láska je ženského rodu

"Eskimáci majú stovky výrazov pre sneh. My sme ich približne toľko vymysleli pre vzťah," povedala Sarah Jessica Parker v seriáli, ktorý by ste nemali odsúdiť skôr, ako si nenaštudujete presnú charakteristiku postáv. A potom ho už nebudete odsudzovať, lebo sa v niektorej z nich určite nájdete. Ale priznáte to len sami pred sebou. Aj to iba v prípade, že máte dosť odvahy.
Som Samatha. Mala som veľa chlapov, niekoľko žien a občas to bolo dva v jednom. Myslím trojku, nie transku, hoci aj to považujem za zaujímavý zážitok.

Začala som uvažovať o tom, čo vidím okolo seba. O skrachovaných vzťahoch, o podvodoch, klamstvách, zbytočných rokoch života... Ľudia, prečo to robíte? Prečo žijete s niekým, kto vás nevzrušuje? Prečo spávate každú noc vedľa človeka, z ktorého sa vám nepodlamujú kolená? Prečo umývate každé ráno vždy dve šálky kávy a pritom neviete, čo si do nej ten druhý rád dáva?
Moja mama hovorí, že varím najlepšiu kávu na svete. Je to pravda. Lebo všetko, čo robím s láskou, robím najlepšie na svete.
Chcelo to štyri druhy antidepresív a troch terapeutov, aby som prišla na to, že iba ak sa veci robia tak, že do nich pustíte kus vlastnej duše, tak budú naozaj stáť zato.
Neuvedomili ste si niekedy, prečo sú hand-made veci také drahé? Kupujete si s nimi aj kus duše. Je to veľká zodpovednosť, nízke ceny švédskej nábytkovej firmy nie sú len tak pre nič za nič, verte mi.

Mám kamarátku, ktorá podvádza svojho frajera. Nemám k nemu žiaden vzťah, je mi cudzí. No k nej vzťah mám. Poznám jej tajomstvá a dvojitý život. A vždy, keď sa na to dívam, je mi z toho smutno. Dotiahli sme to tak ďaleko, že sa z lásky stalo iba slovo?
"Ale ja ho ľúbim," povie vždy s ľútosťou v hlase, keď jej vyčítam, že zasa rozťahovala nohy mimo gynekologickej ambulancie.
Ľudia by si možno mali uvedomiť, že niekde existuje niekto, kto by toho človeka miloval viac. V láske egoizmus nemá miesto. Žiť by ste mali iba s tým, o kom ste presvedčený, že ho nikdy nikto nebude ľúbiť viac ako vy.

Poznám ženu, ktorá sa bude rozvádzať, pretože pochopila, že pred pár rokmi, keď sme sa rozprávali o jej manželstve, som mala pravdu. K mužovi necíti nič okrem úcty, čo je zvláštne, tá je to prvé, o čo ľudia pri rozvodoch prídu. Atypický príklad toho, ako sa dá naložiť so životom po tridsiatke, keď máte na krku hypotéku, malé dieťa a mladučkého milenca, ktorého vám všetci závidia.
Byť sám je v dnešnej dobe odvážne. Byť sám s dieťaťom je v dnešnej dobe šialenstvo.
Prosím, v záujme vlastného šťastia, zbláznite sa viacerí.

Chcela by som vám priblížiť ešte v súvislosti s touto témou príbeh mojej lásky, ale musela som jej sľúbiť, že o ňom nebudem hovoriť. Tak vám iba poviem, že keby sa raz niekto, prvýkrát v živote, nerozhodol nesebecky, dnes by som ju nemala.
Ďakujem, Ing.

Láska je ženského rodu.
A vytráca sa zo sveta.
Rovnako, ako sa z neho vytrácajú skutočné ženy.
Kam zmizli? Prečo sa dnes vo všetkých časopisoch s lesklými stranami chceme dočítať, že mužom sa páčia ženy, ktoré sa časom menia na ich kamošov? Že im imponujú "chlapčenské" typy bez mejkapu a v teplákoch?
Veď to vôbec nie je pravda. A toho, kto túto fámu vypustil, by mali zavrieť za vraždu ženskej podstaty.

Keď ženy začali bojovať o svoju emancipáciu, ani si neuvedomili, čo tým spôsobili. Duševne tým vykastrovali mužov. Vzali im možnosť byť samcom, lovcom, autoritou. Pripravili ich o právo ochraňovať, hýčkať, zabezpečovať. A teraz nevedia, ako z toho von, pretože sú... samé.

So symbolom ženskosti, nehy, jemnosti, odišlo to hlavné, čo ženu robí ženou.
Láska.
"Ľúbiť ženu síce zabrať dá ti, no tú lásku, čo jej dávaš, ona dvakrát vráti."
Nie je to len výňatok z mútnych vôd slovenského hiphopu. Naozaj to tak funguje.

Chcete viac lásky? Začnite byť ženami.
Vráťte mužom ich práva, dámy. Inak budete mať ako také piče plné nákupné košíky populárnej psychológie.

- | stály odkaz

Komentáre

  1. aj
    správanie ako neviestka zaratávaš k tej "starej" ženskosti? :D či oni sú už až príliš emancipované? :D
    publikované: 16.11.2014 22:23:16 | autor: salvia divotvorna (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Šalvia,
    ty si taká divotvorná, ako tvoja formulácia otázok.
    Skús znova a jasnejšie :)
    publikované: 16.11.2014 22:26:19 | autor: surrnerealna (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. že
    Keď sa niektorá živí ako naviestka, čo ma robiť preto aby sa jej dostalo viac lásky? Podľa tej tebou hore uvedenej logiky..
    publikované: 17.11.2014 03:03:37 | autor: salvia divotvorna (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. šalvia,
    je to robota ako každá iná, nevidím dôvod, prečo by sa mali robiť rozdiely. takže irelevantná otázka :)
    publikované: 17.11.2014 10:34:25 | autor: surrnerealna (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. ale
    v súvislosti s feminizmom vo vzťahu k neviestkam to podľa mňa nie je úplne irelevantná otázka :0) nakoľko sú tie neviestky emancipované??
    publikované: 17.11.2014 21:06:44 | autor: salvia divotvorna (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014