Surr Nereálna

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Vážený pán V.,

dovoľte mi, prosím, aby som Vás uistila, že som kompletne pri zmysloch a všetko, čo v tomto liste odznie, je skutočne pravda.
Milujem Vašu dcéru. Naozaj a neskonale.

Milujem na nej absolútne všetko, všetky jej drobné anomálie a podivné charakterové črty, aké som nevidela u nikoho iného.
Milujem jej schopnosť rozprávať sa s jedlom, jej neprítomný pohľad, keď zviera v rukách pohár čaju na balkóne a túli sa ku mne, kým vyfukujem dym. Jej dokonalú schopnosť ovinúť sa okolo mňa koalou metódou, aj jej dokonalú neschopnosť rozhodovať sa a najviac zo všetkého milujem jej dobré, horúce srdce.

Viem, že Vás to možno šokuje. Ale asi by ste nemali klásť láske a prozreteľnosti žiadne hranice. Často mi o Vás s láskou rozpráva a ja jej závidím, pretože ja takého otca nemám. Mám ale o to lepšiu mamu, raz Vám ju prinesiem ukázať.

Keď som Vašu dcéru spoznala, bola smutná. A dnes je smutná zasa. Snažím sa urobiť ju šťastnou, naozaj a zo všetkých síl, no chcem Vás poprosiť o pomoc, pretože to, pravdepodobne, bez Vás nezvládnem.

Teraz si ju vediem do lesa. Ja les veľmi rada nemám, ale ona áno a kvôli nej sa ho naučím mať rada určite aj ja. Sľubujem Vám, že na ňu budem dávať pozor, budem ju kŕmiť, prikrývať hrubou dekou a oblečiem jej čiapku, aby neprechladla, keď bude kŕmiť srnky z okna.

Drahý pán V.,
chcela som Vám iba poďakovať. Za to, že ste mi vychovali ženu. A hlavne zato, ako ste ju vychovali. Vyrástla z nej úžasná bytosť a máte moje slovo, že ju budem uctievať, aj keď sa na mňa preto hnevá. Nikdy jej pri mne nebude nič chýbať a sľubujem, že všetko, čo ste Vy naučili ju, naučí zasa ona mňa.

Prajem Vám, aby ste ostali navždy jej hrdinom, pretože jej láska je to najkrajšie, čo sa človeku môže stať.

S úctou

              M.

- | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014