Surr Nereálna

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

List Hugovi. O prezidentoch, bystrickom mori a frajeroch.

Nazdar Hugo,

úplne nečakane ma zastihla túžba napísať ti list. Vieš ty, kto je Samo Marec? To je taký strašne fajn chalan, čo píše blogy a ľudia si o ňom myslia, že všetko humorné na slovenskom internete má nastarosti on. Ale poviem ti, Hugo, nemá. Samo je normálny chlap, čo normálne pracuje a občas niečo niekomu napíše. A on píše na svojom blogu aj listy Karolovi. Karol je jeho kamarát a vždy mu má potrebu povedať, čo je nové na Slovensku alebo v inom svete.

A tak som si povedala, že ja budem takéto listy písať tebe, Hugo. Jednak preto, že sa mi tvoje meno nevýslovne páči a jednak aj preto, že si myslím, že ty celé dni nič nerobíš a teda aby si sa nenudil, tak si budeš aspoň čítať.

Ani neviem, kde začať, aby si vedel, čo všetko sa zmenilo v mojom svete, odkedy sme sa naposledy videli. No. Tak mňa odvtedy vzali na vysokú a ty si stihol umrieť. A ja tú vysokú pomaly už aj dokončím. Pamätáš, keď teba vzali na vysokú? Povedal si doma, že chceš študovať diplomaciu v Moskve a tvoj otec zdvihol hlavu od novín a spýtal sa, čo si zasa fajčil, že máš také nápady. Ale nakoniec sa ti to podarilo, lebo ty si bol taký fiškus, že nemalo dôvod sa ti to nepodariť. No nie? No áno.

Novinky na politickej scéne sú tiež rôzne, Hugo. Mal si politiku veľmi rád, tak úprimne a od srdca, tak ti poviem, čo sa stalo, odkedy ju nesleduješ. Na Slovensku sa o post prezidentky uchádzala žena. Nevyšlo jej to, lebo bola rozumná. Ale to nevadí, Hugo, lebo posledné pozorovania preukázali, že na Slovensku môže prezidenta robiť každý debil, tak je to asi jedno. V Čechách tiež volili. A aj tam je to asi jedno, lebo ten s pekným motýlikom a anglickým humorom nevyhral. Tí vtipní nikdy nevyhrajú, ja neviem prečo.

Pápež odstúpil, Hugo. Naše náboženské debaty nemali konca kraja a to asi preto, lebo sme mali rovnaké názory. Takže Dominik sa rozhodol, že do pekla pôjde o čosi skôr. Myslíš, že keď obstarožný fašista stojí na čele katolíckej cirkvi, vrhá to na ňu dobré svetlo? A keď vyzerá ako diabol, vrhá to vôbec akékoľvek svetlo? Zafilozofuj si, Hugo, mal si to rád.

Inak v Bystrici je zima, Hugo. Taká naozajstná, že veľa snehu a ľadu a žiadna posypová soľ, ani cestári, ani piesok, ani deň bez toho, aby si si nenarazil kostrč, keď vybehneš kúpiť rožky. A mesto sa teraz rozhodlo urobiť tu more. To je, podľa mňa, výborný nápad, pretože keď sa ten sneh roztopí, mala by tá voda niekam odtiecť a keď použijú všetku soľ, ktorá mala byť na chodníkoch, tak tá voda bude aj dosť slaná, takže to vôbec nebude megalomanský projekt, ako niektorí hovoria, bude to len využitie prírodných zdrojov. Dobre rozmýšľa toto mesto, dobre.

Frajera stále nemám, Hugo. Vždy som v kútiku duše dúfala, že sa budem frajeriť s tebou. To si nevedel, čo? Tak už to vieš. Bol si pekný v obleku a to ja kvitujem. Frajeriť sa je ťažké, ja to v dohľadnej dobe určite nechcem robiť, pretože to zvláštnou zhodou okolností nikdy nedopadne dobre. Rozmýšľam, že si kúpim mačku, Hugo. Takú, čo bude mať srsť ako trojdňové mužské strnisko. Je to dobrý nápad.

Tak a to je na dnes asi tak všetko, Hugo. Budem ti písať častejšie, aby si vedel, čo sa deje v naozajstnom aj mojom svete. Dávaj na seba pozor a nešľukuj, vieš, že ti je potom zle.

Tvoja Surr

 
 
 
 

- | stály odkaz

Komentáre

  1. nielen
    hugo,i ja sa budem tesit na dalsie listy:-)
    publikované: 22.02.2013 00:26:52 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Mačky majú srsť oveľa oveľa
    jemnejšiu než nejaké strnisko
    prečo chceš mačku kupovať
    vieš koľko je ich bez domova?

    druhá vec možno všetky domov ani nehľadajú
    publikované: 22.02.2013 08:23:19 | autor: Pippa (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. takže 1. apríla
    sviatok. Bude to deň ftákov alebo frajerov?
    publikované: 10.03.2013 17:47:29 | autor: neviem (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. neviem,
    poviem ti, ak dožijem :)
    publikované: 10.03.2013 17:48:55 | autor: Surrnerealna (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014