Surr Nereálna

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

To by Martin nikdy neurobil...

Nikdy by po mne nehodil fascikel s mojou tvorbou. Mal ju celkom rád. Konštruktívne a úctivo vždy vytkol chyby. Tak to ľudia, čo im na mne záleží, robievajú. Povedia mi, čo robím zle. Tak pekne, milo, bez skrytých významov. Rešpektujúc moje metafory.

Nikdy by mi nepovedal, že nie som dosť zrelá. Asi by si skôr udrel dlaňou do čela a mal rád moju pochabosť. Veľa sa na nej smial. Smeje sa pekne. Ako farebné prúžky na vlajke slobody. Bezprostredne, prirodzene. S pokrčenými kútikmi a bielymi zubami. Má pekné zuby. Vždy sa mi páčili. Aj keď ich zatínal, aby mi neublížil. Vtedy asi najviac.

Nikdy by ma neprestal mať rád zo dňa na deň. Vlastne... nikdy by ma neprestal mať rád. Má ma rád tak pekne. Živelne a veselo. Občas deprimujúco, lebo vie, že aj to mi treba. Chápe moje pohnútky a lásky. Vie, že trpím syndrómom, že ma nikto nemá rád a preto stále potrebujem dôkazy, že to tak nie je. Dával mi ich. V dlaniach s čiarami, v ktorých sa nedá veštiť, lebo osud si vpísal niekde celkom inde.

Nikdy by ma neposlal preč. Lebo vie, že nemám kam ísť. Že som duševný homelessák a potrebujem domov a teplú stravu. Rada papám. V pelechu z duše. Je v ňom tak teplo. Teplo neľúbim. Ale keď mi je zima a šúcham si o seba palce vo farebných ponožkách, túžim po ňom. Aby ma neoziabali konce vlastnej existencie.

Nikdy by ma nenechal potme samú. Tma je čierna. Zoštíhľuje. Cítime sa v nej užší. Alebo len cítime úzkosť. Neviem. Ja som často sama. A som rada sama. A úplne najradšej som sama s niekým. Lebo potom to nie je samota, ale intímno.

Nikdy by nešiel spať bez nabalzamovaných pier, ktorými mi potom dá bozk. Asi si ich balzamuje, aby mu nepraskli. Keby si balzamoval aj srdce, vydržalo by viac. Azda. Mám odložených niekoľko vzoriek srdečných balzamov. Chcem mu ich dať k nejakému sviatku. Možno k znovuzrodeniu.

Nikdy by ma nechcel zmeniť. Lebo vie, ako často som sa menila, aby ma niekto ľúbil. Už mám v sebe priveľa osobností. Lebo so schizofréniou nikdy nie som sama. Aj ma občas zdravia „Čaute, vospolok“.

Chýba mi.
Všetko v ňom.
Počkám.
Príde.
Bez bieleho koňa.
S čiernym svedomím.
Rád polieva čiernou to, čo sa nepodarilo.
Musím mu povedať, že sa pomýlil.
Čierna neskrýva nepodarené.
Len to očiam neviditeľné.
Myslíte, že zabudol?
Nie... to by Martin nikdy neurobil.


- | stály odkaz

Komentáre

  1. minule
    si si postazovala,ze ti niekto vytkol,ze nie si dost talentovana.podla mna si a dost:-)kam siel ten martin?
    publikované: 31.10.2011 16:02:21 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  2. ..
    :) paci
    publikované: 01.11.2011 14:36:54 | autor: tinaja (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014