Surr Nereálna

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Rozprávka. Pre dospelých. A čudné deti.

Nemá rád animáky. Ona animáky miluje, lebo sú láskavé a pravdivé. Vďaka nim si myslí, že biely žralok môže byť aj vegetarián, že hračky v noci ožívajú a že za určitých okolností ovláda veľrybiu reč. A naučili ju rozlíšiť, kto sa ku komu hodí.

Žirafy k hrochom – nie. Ľudia ku vtákom – nie. Vačice k mamutom – nie. Zlobri k princeznám – nie. Obludy k princom – nie.

Taká rozprávka dá človeku veľa. Ukáže mu pravdu, ale keďže je farebná, nie je taká drsná. Aj oni dvaja žijú v rozprávke. Farebnej, krásne napísanej, perfektne vymyslenej a dokolorovanej v podvedomom grafickom programe. Pixar by im za ňu dal majland, ale ako ich poznám, nie je na predaj. Okrem toho by ich mohli  žalovať za plagiátorstvo a jej právnik je teraz na dovolenke s tým maďarským diplomatom, nemá ich kto ťahať z kaše.

Neskoro si uvedomila, že sú z iných svetov. Že on je princ z krajiny Za siedmymi horami, na hnedom koňovi s lesklou srsťou, vo vyžehlených pančuškách a vlnkou v plavých vlasoch. S dôstojne vyrovnanou chrbticou a vyberanými spôsobmi. Princ, ktorého keď chceli na bále oženiť, všetky slobodné šľachtičné z okolitých kráľovstiev si div nohy nedolámali v plesovej sále. Krásny a múdry, taký, ktorý si môže vyberať svoje reprezentatívne princezné a nasádzať im diadémy, ktorých sú hodné.

Ona nie je taká princezná. Je z krajiny Za siedmymi dolami a žije v močiari. Je celá zelená a sedáva v šatách na špinavej zemi. Vôbec jej to nevadí. Zapletá si do vlasov púpavy, nie orchideje. Nenosí črievičky, len normálne cobainovské conversy a farebné sukne. V takých by ju na ples nepustili. Hoci by sa o neho rada uchádzala. Nie je Popoluška. Ani Ruženka. Ani Krasomila. Na Fione je hneď vidno, že prišla na oslíkovi a má priveľké ruky na snubný prsteň.

Ona vie, že on vie, že ona vie. A vie aj, že nepovie. Bude čakať, kým sa v jeho hlave nezačnú víriť myšlienky, ktoré by boli príhodné. Ale ony nezačnú. Lebo tam nepatria. Chcela, aby áno. Naozaj. Túžila si navliecť krinolínu, sklenené topánočky a korunku. Ale je stále zelená... A nedokáže s tým bojovať.

Boli časy, keď Fiona bola princeznou. A chcela by ňou byť zasa. Ale nato by potrebovala princa. Ten sa však bojí, že sa zmení na Shreka a také veľké pančuchy ešte nikto nikdy nevyrobil...

Možno sa raz na seba budú aspoň dívať. Pri hraniciach ich kráľovstiev. On od fontány a ona od močiara.

Myslíte, že keby mu zamávala, odkýval by naspäť?


- | stály odkaz

Komentáre

  1. ak ide
    o tipovacku,tak ja myslim,ze vari aj hej,odkyval,precozeby nie?
    publikované: 31.03.2012 20:55:11 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Surka:)
    Rozprávky sa musia končiť dobre.... to je základ:)) aj ty to musíš dokončiť tak ako sa patrí... inak zelená farba je krásna, už sa teším na zelené lúky, na stromy, na všetko....
    publikované: 31.03.2012 21:41:29 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. ...
    Princeznú, nerobí šľachtický titul, diadém, orchidea či púpava, črievičky či cobainové conversy, sukne, veľké ruky, oslík, to či je zelená... Tak ako princa nespraví hnedý kôň, vyžehlené pančušky, vyrovnaná chrbtica, vyberané spôsoby... Je to v niečom úplne inom. Začína sa to vetou: Ona vie, že on vie, že ona vie.
    Nie sú len zakliate princezné, sú aj zakliati princovia...

    publikované: 01.04.2012 15:40:48 | autor: neviem (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Tip cynika:
    neodkyva. To ale neznamena, ze to nema skusit. Co, odpadne jej ruka? Mne to ale aj tak pripada, ze ona je obycajna pohodova baba a ma komplex z toho, ze je obycajna pohodova baba. Co je totalny blud - komplexy by mali mat namysleni idioti. Zakyvaj. A daj vediet. Zazraky sa obcas deju. Tak raz za osem rokov.
    publikované: 07.04.2012 04:01:44 | autor: UtherDoul (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014