Surr Nereálna

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Počuješ ma?

Mala som zlý sen. Strhla som sa a zistila, že moja prikrývka leží na zemi aj s lapačom snov a mojou dôstojnosťou. Triasla som sa od zimy a po čele mi stekali kvapky studeného potu. Mal si tam byť a povedať, že to bola iba nočná mora, ktorá prejde. Mal si ma objať, pobozkať a sľúbiť, že všetko bude dobré. Počuješ? Mal si.

Chcela som upiecť kurča s plnkou. Nemohla som sa rozhodnúť, či s pečeňovou alebo hubovou. Prehrabávala som sa v kuchárskych knihách a hľadala som tú správnu. Mal si tam byť a povedať mi, že nemáš rád huby ani pečienky. Že by si si to kurča dal radšej grilované s opekanými zemiakmi a letným šalátom. Mohla som sa vyvarovať chybe, keby si tam bol. Počuješ? Mal si.

Bola som v divadle. Na fakt zlom predstavení. Hlavná postava bola uveriteľná ako vysvetlenie tajomstva Judínyovej pŕs. Trvalo to príliš dlho, hmýrila som sa na stoličke a chcela som, aby to skončilo. Jeden chlap predo mnou si zívol. Bolo to trápne. Mal si tam byť a hladkať ma po stehne, držať okolo ramien a šepkať mi do ucha poburujúce prasačiny. A škandalózne zazerať na toho muža, lebo takéto správanie je v divadle neakceptovateľné. Mal si tam byť. So mnou. V tme. Počuješ? Mal si.

Sedela som na hrobe pána Klemensa. V tureckom sede, ako stále. Nepríde mi to neprípustné, hanebné, ani nemiestne. Pán Klemens je rád, že za ním chodím, rozprávame sa spolu a je nám fajn, sme blízki priatelia. Okolo šušťalo lístie, iní duchovia mu závideli. Vedela som to. Bolo to milé, všetci chceli moju priazeň a zadok na svojom hrobe. Chcela som, aby si tam sedel so mnou. Aby si mal prekrížené nohy a hral mi na píšťalke tú melódiu z Perinbaby. Aby si bol moja Alžbetka a ja tvoj Jakubko. Lebo kvôli tebe pokojne aj vyrastiem, dospejem a umriem. Nebude mi to vadiť, naozaj. Mal si tam byť so mnou. Počuješ? Mal si.

Tancovala som uprostred vysvieteného parketu. Metala som vlasmi a krútila bokmi. Oslobodzujúco. Tak slobodne, ako sa len dá. Kubánci v rohu hrali a spievali, užívali si pohľady na ľudí, ktorých ovládol ich temperament a akoby zrazu ožili aj ich nástroje. Bola som na chvíľu niekde inde. Túžila som ťa cítiť za sebou, vzrušeného a nadšeného, s rozhýbaným zadkom a iskrou v očiach. Mal si tam byť. Počuješ? Mal si.

V plnej reštaurácii vedľa seba sedeli páry a kŕmili sa jahodami. Bol Valentín a všetko bolo červené. Objednala som si kačku. A červené víno, ktoré by si ty dokázal vybrať určite lepšie. Mal si tam byť a pomôcť mi. Mal si ma držať za ruku a byť nonšalantný, galantný, šarmantný a vôbec... taký, aký si stále. Mal si mi dať ružu a povedať, že ma miluješ, že ma už navždy milovať budeš a že to myslíš vážne. Mal si mi sľúbiť, že tieto chvíle sú iba naše a nikdy nám ich nik nevezme. Mal si roztrhať všetky bianko šeky a žlč na jazyku spláchnuť bublinkami. Mal si tam byť so mnou.

Počuješ?

No tak... počuješ?

Haló!

Volaná stanica je dočasne nedostupná. Zavolajte neskôr, prosím.


- | stály odkaz

Komentáre

  1. Surka:)
    Až je mi ľúto, že tam nebol...čo všetko by sme sa tu dočítali :))
    Surka on tam asi nebol preto, lebo ťa nespoznal, takú večeru by si nik nevynechal, nenosíš ty náhodou nejakú zázračnú masku ???
    publikované: 10.03.2012 12:52:46 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. iris,
    nosím takú masku smutného klauna :)
    publikované: 10.03.2012 13:17:46 | autor: Surrnerealna (e-mail, web, autorizovaný)
  3. :)
    no vidíš, tak ako ťa má spoznať keď mu to nepovieš, alebo pod maskou sa smeješ, či ako?:)
    publikované: 10.03.2012 14:30:16 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Au.
    Toto je bolestivo naliehavy kus. Tak trochu dufam, ze ten niekto existuje, a ze nevynechal uplne vsetkych valentinov a divadelne predstavenia. Bez ohladu na to, ci je to podlozene (surrne)realitou.
    (Mne teda zostalo trochu nevolno. Myslim, ze poznam niekoho, kto by mi nieco taketo mohol vmietnut do oci...)
    Sranda, ze chlapi sa v komentovani moc nepretrhli ;-))
    publikované: 22.03.2012 22:49:14 | autor: UtherDoul (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014