Surr Nereálna

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Moja žena

Viete, čo fakt neznášam? Neznášam, keď ľudia nadávajú na svojich partnerov. Fakt to nemám rád. A mám pocit, že v poslednej dobe je to akýsi rozšírený fenomén. Minule som sedel na obede v Poluse a vedľa mňa sa dve ženy rozprávali.
"Môj muž nie je schopný ani kúpiť sáčky do vysávača," hovorila asi štyridsať ročná pani v červenom kostýme a chrúmala pri tom rukolový šalát.
"Ale prosím ťa, chlapi sú dobrí len nato, aby si mala komu variť a prať," mávla rukou blondína oproti nej a pokrútila hlavou.
V podobnom duchu sa viedla celá ich debata a keď som sa vrátil naspäť do firmy, môj kolega kričal do telefónu na svoju ženu, že ak chce ísť ku svojej matke na víkend, tak nech si vezme psa aj deti a ide, ale že on na ňu naozaj nemá nervy.

Nepáči sa mi to. Keď poviete v spoločnosti iných ľudí niečo pekné o svojom partnerovi, normálne vás vysmejú. Stalo sa mi niekoľkokrát, že som pred kolegami spomenul, že moja žena je úžasná a oni sa uškrnuli. A keď sme spolu boli na nejakej benefičnej akcii a ona povedala v hlúčiku našich známych, že som jej včera pripravil kúpeľ, tak chlapi sa smiali, vraj som pod papučou a ženy gánili, lebo chceli, aby ich muži boli rovnakí.

Nikdy  by som o svojej žene nepovedal nič zlé, tobôž pred cudzími. Je to nedôstojné a nezaslúži si to. Ale ja o nej vlastne nič zlé ani nemôžem povedať, pretože je bezchybná. A mám potrebu vám o nej porozprávať. Možno preto, že som dojatý zo všetkého, čo pre mňa robí a možno preto, že sa chcem skrátka pochváliť!

Stál som pri kuchynskej linke a nakladal jej na tanier marinované rebierka. Moja žena nevarí, pretože to nemá rada a ja varím, pretože to milujem. Nemám pocit, že je to ženská doména, skrátka sa rád hrám s jedlom a šperkujem ho tak, aby nám obom chutilo. Milujem pohľad na ňu, keď je spokojná a viem, že pri rebierkach je spokojná vždy.
"Budeš aj ty papať?" spýtala sa, keď sa mi zavesila na krk v mojom čiernom tričku a jej čiernych podväzkoch.
"Nie som hladný," pobozkal som ju na čelo a snažil sa vymaniť z jej zovretia, aby som mohol premiešať zemiaky.
"Ale papaj, budeš papať, však? Však?" hrýzla ma do líca a poskakovala pri mne ako dieťa.
"Ty ma musíš veľmi ľúbiť," povedal som, posadil ju na linku a keď začala kňučať blahom, vypol som sporák a potom ju na tej linke pomiloval. Tvrdo a neúprosne, lebo tak to má najradšej, hoci by to nikdy nepriznala.
Keď zoskočila, spokojne červená v lícach a s lesknúcim sa lonom, ľahla si na gauč a ja som jej tie rebierka položil na konferenčný stolík. Prisunula si ho bližšie, sadla si na náš mäkký zelený koberec a pustila sa do nich. Rád sa na ňu dívam, keď jej niečo chutí. Je veľmi pomaly a vychutnáva si každé sústo. Milujem to na nej, robí to vo všetkom. Je to absolútna hedonistka. Ohrýzala kostičky a s plnými ústami prežúvajúc chválila moje kulinárske schopnosti. Usmieval som sa a hladkal ju po vlasoch, ktoré jej vždy padajú do očí a ja to zbožňujem. A potom si ku mne ľahla, pobozkala ma a voňala ako barbecue omáčka. Zapli sme si jeden z random kanálov MTV a na tom koberci sme sa pomilovali znova. Natieral som jej zvyšky omáčky na bradavky a ona vzdychala ani neviem, či tou kombináciou jedla a sexu, alebo preto, lebo bola rada, že beriem ohľad na jej plné bruško a toto milovanie už nebolo také živelné a šialené, ako to predtým.

Všetko, čo sme spolu kedy robili, bolo nádherné.
Boli sme sa prejsť a na námestí sme si na lavičke vyložili nohy jeden na druhého a užívali si posledné lúče babieho leta. Rozprával som jej o práci a o tom, čo mám v živote rád a prečo je práve ona celým mojim životom. Objala ma a pobozkala a ľudia chodili okolo a usmievali sa na nás. Museli sme vyzerať komicky, ja sa tiež usmievam, keď vidím dospelých ľudí, ktorí sa správajú ako teenegeri. A my sme sa tak niekedy správali, pretože sa nám to páčilo.

V noci, keď sa zobudila, prikryla mi odhalené kríže svojim bruchom. Privinula sa ku mne a jej bozky ma vždy zobudili.
"Prepáč," zakňučala, pobozkala ma na pravý spánok a pritúlila sa.
A ja som jej nemal čo prepáčiť, lebo som to zbožňoval od prvej chvíle.
Vždy mi po milovaní priniesla vodu, pretože vedela, že som po tom úplne vyschnutý a keď som sa spýtal, či by nechcela skúsiť niečo nové, tak spokojne prikývla a nechala ma, aby som sa s ňou hral tak, ako som chcel ja, pretože si bola istá, že jej nikdy neurobím nič, čo by jej ublížilo.

V jeden večer som zahasil cigaretu na balkóne a keď som sa vrátil dnu, ležala v podväzkoch a francúzskych nohavičkách na posteli a kučery jej ľahko padali na ramená.
"Pôjdeš ku mne?" spýtala sa a nenápadne kúsok roztiahla stehná od seba.
Stál som pri tých dverách ešte pár minút a pozoroval ju. Bola prekrásna a iba moja. Ako by som mohol povedať čokoľvek zlé o žene, ktorá ma každú noc robí najšťastnejším na svete?

"Niečo pre teba mám," vyskočila raz ráno a začala sa hrabať v kabelke. Ako hovorí jeden môj dobrý kamarát: "Kabelky sú pliaga ľudstva. To vymyslela nejaká žena, ktorá chcela rozsievať temné semeno sváru."
Ale ja si to nemyslím, hoci dívať sa, ako do nej strká ruku po lakeť a hrabe, mi v tej chvíli prišlo komické.
Vytiahla biografiu Jima Morrisona a podala mi ju.
"Som šla okolo toho antikvariátu v meste a videla som ju vo výklade, je skvelá, už som ju čítala. Je tam pasáž o tom, ako sa dostal do basy, lebo kefoval ovcu na pódiu na koncerte!" povedala pobúrene a vzrušene, keď mi ju dávala.
"Ako si môžeš pamätať všetky veci, ktoré mám rád?" našpúlil som pery a ona ma na ne rovnako našpúlene pobozkala.
"Neviem, ale v linke máš konopnú čokoládu," žmurkla.
"Podaj mi ju, už aj. Dáš si so mnou?"
"Nie, vieš, že nehúlim."
"Ale z toho sa predsa nedá nahúliť, to sú len konopné semienka," zasmial som sa.
"Ale ja sa poznám, určite by som sa z toho nafajčila a ty by si sa mi smial a nútil ma robiť čudné veci."
"Akože napríklad aké?"
"Ja neviem, možno by si chcel, aby sme spolu sexovali na balkóne!" povedala a zapýrila sa.
"Ty by si chcela sexovať na balkóne?" chrúmal som tú čokoládu, bola naozaj výborná.
"No tak to teda rezolútne odmietam!" tvárila sa pobúrene. Asi minútu. Potom sa na mňa pozrela, zaklipkala očami a usmiala sa: "Mala som taký sen, že sa milujeme na balkóne," vyzerala ako cudné dievčatko, ktoré zažilo svoj prvý orgazmus, keď mi o tom hovorila.
"To je zaujímavé," poznamenal som a už som kul plány, ako to urobiť.
"Buď ticho," strčila si hlavu medzi dva vankúše a červenala sa až za ušami.
Zbožňoval som to na nej. Tieto jej chvíle pýrenia sa, to, ako jej telo úplne bojovalo s tým, čo chce jej hlava... bola rozkošná.

Raz ráno som sa zobudil a ona sedela na posteli v tureckom sede a dívala sa na mňa.
"Si veľmi pekný, keď spíš," povedala, pobozkala ma, položila nedopitý voňavý čaj na stolík a začala sa obliekať.
"Ty dnes prednášaš, čo?" spýtal som sa ešte z polospánku.
"Mám externistov, ale nebudem dlho, okolo druhej som doma," zapínala si priliehavú šedú sukňu a ja som sa kochal.
"Prestaň," zasa sa začervenala.
"Máš v lícach taký rozkošný rumenec," povedal som.
"Že rumenec... ty čo si po nociach čítaš Timravu?" zasmiala sa a pokrútila hlavou.
Vtedy som si uvedomil, prečo s ňou vlastne som. Prečo ju tak neskonale milujem a prečo nám je spolu tak dobre. Nemali sme žiadne deti, nemali sme ani oficiálny papier z miestneho úradu, že sme svoji. Mali sme len naše zvyky, naše tradície, naše potreby, túžby, priania... mali sme rodinu, ktorej chýbala už len jedna jediná vec.

Keď odišla, obliekol som sa a šiel do útulku pre psy.
Pani, ktorá ma prijímala, bola nesmierne príjemná. Zavalitá päťdesiatnička a mäkkým, milým úsmevom.
"A akého by ste chceli psíka?" spýtala sa.
"Viete, o mňa ani tak nejde... ale moja žena miluje psy. A nikdy žiadneho nemala, tak by som jej rád urobil radosť. Má rada väčšie psy, ideálne niečo, čo rado chodí, ona miluje prechádzky. A ak by to bol radšej psík, ako fenka, bolo by to ideálne. Môžete mi niečo odporučiť?" spoliehal som sa na jej profesionálny názor.
Pani sa usmiala, povedala, aby som chvíľu počkal a vrátila sa s maličkým čiernym šteniatkom labradora.
"Pred dvoma týždňami nám priniesli fenku, ktorá vrhla štyri šteniatka. Trom sa už podarilo nájsť domov, tento čierny nám tu tak nejak ostal. Je odčervený. Labrador je spoločenský pes, má rád vodu a prechádzky. Som si istá, že mu u vás bude dobre. Vaša žena má veľké šťastie," usmiala sa a potľapkala ma po ramene.
Bol som pyšný. Ani nie tak na seba, ako skôr na to, že ju niekto oficiálne nazval mojou ženou. Doteraz som ju tak nazýval iba ja.

Že mi to šteňa ocikalo sedadlo spolujazdca mi vôbec nevadilo. Kúpil som mu obojok, vodítko a asi sto kíl žrádla rôzneho druhu, lebo som nemal ani tušenia, čo by mu mohlo chutiť.

Keď sa vrátila z práce, sedel som na gauči, šteniatko na mojich kolenách poslušne ležalo a ona pišťala ako zmyslov zbavená. Vzala ho do náruče a stala sa z nej psia mama. Keď Princ George Michael zaspal vo svojej kráľovskej lóži, privinula si ma, prehodila si cezo mňa obe nohy vo farebných ponožkách a usmiala sa.
"Vezmi si ma," povedala.
"Naozaj?"
"Naozaj."
"A čo tak zrazu?"
"Bolo by mi cťou byť tvojou ženou aj tak... naozajstne," mykla ramenom a ja som presne vedel, ako to bude vyzerať.

Vzali sme sa v stredu v záhrade pri jednom kaštieli. Boli sme tam len my dvaja, altánok, nejaký muž s medailou na krku, náš pes a dvaja neznámi ľudia z personálu kaštieľa, ktorých sme požiadali, či by nám to nedosvedčili.

Boli sme v rifliach a tričkách, povedali sme si Áno a potom sme sa vrátili domov. Cestou sme vyzdvihli tortu, ktorú sme ja, moja žena a naše šteniatko zjedli na koberci pred gaučom a počas svadobnej noci sme utierali zvratky toho nešťastníka, lebo krémová poleva mu asi neurobila dobre.

Viete, čo fakt neznášam? Pojem "tradičná rodina".
My sme neboli tradičná rodina. Boli sme to ja, ona a šteniatko, na našej svadbe sa netancovalo, pretože to neznášame, neboli tam hostia, lebo oslavy nás oboch desia a nikdy nedospejeme do štádia tradičnej rodiny, v ktorej sa jej členovia navzájom označujú spôsobom, ktorý ani nie je slušné komentovať.

Sme netradičná rodina.
Pretože ja svoju ženu obdivujem a ona si ma váži.

- | stály odkaz

Komentáre

  1. Toto je krásne.
    Snáď takéto páry a vzťahy existujú nielen v životoch, ktoré si občas musíme vymyslieť. Ak áno a Ty ich poznáš, odkáž im, že im prajem nech im to veľmi dlho vydrží.
    publikované: 07.10.2014 21:16:43 | autor: mojedruheja (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. aaach..
    publikované: 08.10.2014 14:38:26 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. vies,
    ze ta zboznujem?
    publikované: 09.10.2014 23:55:42 | autor: hedonistka spadnuta za gaucom (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. vies,
    ze ta zboznujem?
    publikované: 09.10.2014 23:55:42 | autor: hedonistka spadnuta za gaucom (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. dakujem :)
    ..nech su hlavne postavy inspiraciou a pripomenutim, ze o com to skutocne je :)
    Uzivajte si to, vsetko a naplno. Ty, aj Tvoja zena, vy nezname literarne postavy ;) :)
    publikované: 10.12.2014 20:51:14 | autor: rorrian (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014