Surr Nereálna

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Medzi nebom, zemou a nami dvoma. Troma. Štyrmi...

Myslím, že tou vetou som už začala mnoho poviedok, ale budem sa opakovať, pretože to stále nechápete: NEZNÁŠAM MIGRÁCIU PRIATEĽOV!
Uvažujem o tom, že by som si to nechala vytetovať na zadok, pretože moje skúsenosti ma dohnali k tomu, aby som ľuďom, ktorí sa nesprávajú podľa mojich predstáv, skrátka len otrčila zadnicu. Menej chápaví by to možno pochopili ako pozvánku a problém by bol na svete, takže tetovanie s príslušným tvrdením by bolo vhodnou alternatívou. Ak sa rozhodnem, máte moje slovo, že sem zavesím fotku.

Niekedy sa pozriem na svoj život za posledných pár rokov a som nasratá. Tak naozajstne a veľmi. Sama na seba. Za to, aká som bola milá a zhovievavá k ľuďom, ktorí si len tak odišli a ja ako taký idiot som im ešte zamávala na cestu. Už taká nie som. A už nikdy, nikdy viac taká nebudem.

Sedela som na balkóne a Oskar ujedal z čerstvého tiramisu, ktoré ešte nestihlo stuhnúť. Slnko zapadalo a začalo byť celkom chladno, tak som spod neho vytiahla moju ružovú bodkovanú deku od mamy a omotala sa ňou.
"Ty máš päť rokov, prisahám," povedal s plnými ústami.
"Ty máš len štyri, päťročné deti už vedia, že s plnou hubou sa nehovorí," vyfúkla som dym z tenkej mentolky a zamyslela sa, odkedy fajčím takéto trápne cigarety. Asi od chvíle, čo som sa rozišla s posledným frajerom. Vždy som značku cigariet prispôsobovala aktuálnemu partnerovi a už ma to prestalo baviť, tak som si demonštratívne k umelým nechtom a umelým mihalniciam kúpila aj umelé cigarety. Sú odporné.
"Tú deku si mávala ešte v postieľke, priznaj sa," škeril sa do misky so zákuskom.
"Choď do piče," nahla som sa k nemu a pobozkala ho na líce. A on sa rozosmial a prikývol.
Keď večer zaspal na mojom gauči pri pozeraní stotisícej časti Hviezdnej brány, zakryla som ho tou dekou a fotku poslala Nore, aby videla, že z jej frajera sa stalo homosexuálne batoľa, keby ho niekedy potrebovala vydierať.

Nora nás zoznámila v Brne. Ja som si tam zariaďovala nový byt a život a ona tam prišla za ním. Udržiavať vzťah na diaľku je náročné, obdivovala som, ako dobre im to ide. Oskar robil nejakého ajťáka pre nejakú firmu. Proste... pracoval s počítačom a chodil v obleku, ako asi polovica chlapov na svete. A často telefonoval po anglicky. Pripomínal mi niekoho a často som mu to hovorila.
"Si ako môj bývalý. Len ty si dobrý chlap," hovorila som mu, keď mi kládol parkety.
"Si ako moja súčasná, len nemáš kúska taktu," zaškeril sa na mňa z rohu miestnosti a ja som po ňom hodila gumené kladivo. Dodnes mám dieru v sadrokartóne. A myslím, že ju nikdy ničím nezakryjem, pretože niektoré poškodenia a chyby skrátka má byť vidno.

Spriatelili sme sa rýchlo, boli sme spolu skoro každý deň, chodili sme na pivo po práci a po večeroch spoločne skypovali s Norou. Bola rada, že si tak rozumieme. Myslím, že bola rada aj preto, lebo keď bol so mnou, vedela, že neurobí nič, s čím by nesúhlasila. Oskar ale nebol ten typ, nikdy by jej neublížil. Bol ako princ na čiernom passate. Perfektný. Videli ste nový trailer na Fifty shades of Grey? Neviem, ako sa ten mladý herec, ktorý hrá Christiana Greya volá, ale je sexy. A vyzerá ako Oskar. Uhladený, s krásne smejúcimi sa očami, plochým bruchom, širokými ramenami a úsmevom, z ktorého šli všetky do kolien. A nekonečným apetítom. Vždy mi vyžral chladničku a keď prišiel zasa, doniesol to, čo minule zjedol, aby mohol zjesť to, čo v nej bolo teraz. Úplne som ho nenávidela zato, aký je štíhly a koľko toho zje.
"Nenávidím tvoj metabolizmus," hrýzla som do surovej mrkvy, kým on tlačil klobásu a po brade mu tiekla masť.
"Keby si so mnou chodila cvičiť, môžeš jesť hocičo," hovoril s plnými ústami a slastne prekrúcal oči. "Tá klobása je super," mľaskal.
"Viem, robila som ju ja podľa otcovho receptu. A dobre vieš, že nenávidím šport," tá mrkva bola hnusná. Predstavovala som si, že je to krémeš. Vôbec to nepomáhalo.
"Mala by si trochu schudnúť, cítila by si sa lepšie."
"Mal by si držať hubu, neprišiel by si o život," demonštratívne som hodila mrkvu na tanier a z mrazničky vybrala nanuk.
Oskarovi zazvonil telefón a on ho vypol.
"Čo to nezdvihneš?"
"Kolega, ja už mám víkend, ja ho serem," vytieral zvyšky klobásovej masti a horčice kúskom chleba. Potom si otvoril chladeného radlera, vyložil nohy a zhlboka vzdychol. "Bože, mne je tak dobre na svete," usmial sa.

Nikdy som si nemyslela, že sa dokážem stať súčasťou trojuholníka a nebude to nepríjemné. Nora bola moja najlepšia kamarátka, moje druhé ja, moje bábätko, moja mentorka, moje všetko. A Oskar bol jej dokonalý chlap a všetci sme sa mali radi ako nafetovaní hipisáci. Keď prišla do Brna, chodili sme do Baru, který neexistuje na najlepšie hamburgery na svete a pretekali sa, kto ho zje skôr. Potom sme sa pretekali, komu skôr zaberie pancreolan. Nikdy som sa s nimi necítila ako piate koleso na voze. Boli sme ako traja pátrači. Nora vedela o všetkom, čo sme spolu robili, kde sme boli a kam sa chystáme a keď som odišla na víkend za ňou ja alebo on, tak sme sa informovali. Bol to nový pocit. Moji priatelia ma nepredstavovali svojim priateľkám, asi sa za mňa hanbili. A priateľky som nikdy nemala, Nora je prvá, takže z opačného garde to nepoznám.

Noru pozvali prednášať do Belgicka. Mala s nami stráviť víkend, ale od štvrtka do nedele bola preč, tak sa Oskar objavil pred mojimi dverami s vínom, trávou, chipsami a DVDčkom Inception, aj s polhodinovým komentárom autorov. Hodila som sa mu okolo krku a stískala ho, kým som z chipsov neurobila mrveničku. Vyjedali sme ich potom lyžičkou.
"Je ti jasné, že v tom filme sú základné logické chyby v scenári, však?" podával mi polgramový joint.
"Je ti jasné, že ak to ešte raz povieš, zavolám tvojej žene a poviem jej, že máš v aute CD-čko Celine Dion?" odklepla som popol a on vytreštil oči.
"Ty si sa mi hrabala v priehradke!" tváril sa pobúrene a zahanbene.
"Tvoje srdce chce ísť?"
Obaja sme sa rozosmiali a Oskar si ma privinul. Pobozkal ma do vlasov a povedal, že som ako sestra, ktorú nikdy nemal a vždy chcel. A ja som musela vyjsť na balkón, lebo sa mi chcelo plakať. Zapálila som si cigaretu a zabalila sa do mojej ružovej deky.
"Povedal som niečo?" spýtal sa potichu.
"Iba som si na niekoho spomenula, prepáč."
"Na bývalého frajera, čo vyzerá ako ja, alebo na bývalého kamaráta, čo sa správa ako ja?"
Spýtal sa a mne sa asi všetky vnútorné orgány odtrhli a spadli kamsi podo mňa.
"Nora mi to povedala," vybral si tenkú cigaretu z mojej krabičky a zapálil si.
"Veď ty nefajčíš," skonštatovala som.
"Ale teraz mám chuť. Nechceš mi o nich porozprávať?" opýtal sa opatrne.
"O tom prvom nemám čo. A s tým druhým ešte nie som celkom zmierená," moje slová zanikli kdesi v ruchu nočného Brna.

Oskar chvíľu mlčal, hrýzol sa do spodnej pery a napokon mu to aj tak nedalo.
"Prečo ten kamarát odišiel?"
"Kvôli frajerke. Nechcel jej povedať, že sa kamošíme,"mykla som ramenom.
"Hneváš sa na neho?"
"Hnevám sa na ňu a dúfam, že sa rozídu," vypadlo zo mňa a Oskar sa usmial.
"Taká predsa nie si," povedal.
"Choďte všetci do riti. Áno, presne taká som. Neznášam tú piču, je to celé jej vina, dojebala mi jediný stabilný vzťah, ktorý som mala. A vôbec nechcem, aby boli šťastní, lebo ani ja nie som!" skríkla som.
"Poznám ťa. Chceš, aby bol šťastný, lebo ho máš rada."
"A preto mal byť šťastný so mnou!"
"Bola si do neho zamilovaná?"
"A tebe to už úplne jebe?" nasral ma. Prečo tomu nerozumie? Prečo tomu nerozumie vôbec nikto, že muž a žena môžu byť priatelia aj bez toho, aby mali akékoľvek sexuálne puto? Naozaj musím stále vysvetľovať, že to je možné? Už ma to unavuje.
"Kompenzuješ si mnou jeho stratu?"
"Áno," povedala som. Pravdivo.
Oskar mlčal. Díval sa na spodok svojho vínového pohára a premýšľal.
"Aj ti na mne záleží tak veľmi, ako na ňom?" povedal potichu.
"Niečo také sa nedá porovnávať. Ale záleží mi na tebe veľmi. Si úžasný a Nora je tá najlepšia žena na svete, ste ako Brad a Angelina," usmiala som sa a on prikývol.

Večer šiel spať do svojho bytu. Ja som skypovala s Norou a všetko som jej povedala. Bola trochu prekvapená.
"Povedala si mu, že si kompenzuješ stratu kamoša tým, že sa priatelíš s ním?"
"Áno."
"Ty si ťapa," krútila hlavou.
"Je to pravda, nebudem mu klamať," mykla som ramenom a Nora urobila simultánne to isté.
"Spí u teba?"
"Nie, šiel domov, v poslednej dobe tu neostáva. Ako je v Bruseli?"
"Dnes som si vyliala pred prednáškou do rozkroku pohár minerálky a sušila som to tou vecou na sušenie rúk na záchodoch. Keby si ma videla, odpadneš. Inak dobre, je tu ešte jeden doktorand z Nemecka a dve Francúzky, celkom fajn partia. Ako sa cítiš?" odličovala sa mi do kamery.
"Nafajčene," balila som si ďalšie brko a Nora krútila hlavou ako moja mama. Neholdovala tomuto druhu zábavy. Ani nepila a aj sladkého jedla len tak akurát, aby nebola hyperglykemická.
Potom sa ma pýtala, čo budeme robiť nasledujúci víkend, čo jej uvarím, keď príde a potom sme šli obe spať. Milujem druh nášho vzťahu. Je taký srdečný, pokojný, veľmi hlboký a pritom bez zbytočnej drámy. Je mi ako rodina.

Ráno som cestou do trafiky uvažovala o tom, čo som jej včera povedala. Že Oskar posledné týždne spáva v noci vo svojom byte a nie u mňa na gauči. Bolo to zvláštne, lebo odkedy sa poznáme, tak spával na mojom gauči vždy, keď prišiel, lebo sa mu nikdy nechcelo ísť uprostred noci domov. Vzala som jedny tenké mentolové cigarety aj jemu a povedala som si, že mu ich odnesiem. Kľúč od jeho bytu som dostala raz v noci, keď som ho ťahala z firemnej akcie, lebo nebol schopný vysloviť názov ulice, na ktorej býva, taxikárovi. Nikdy som tam neprišla bez ohlásenia, ale vravela som si, že po včerajšku asi potrebuje kávu, cigu a kapustovú polievku na opicu.

Odomkla som vstupné dvere do paneláku a skôr, ako som otvorila tie vchodové, som hlasno zaklopala. Bála som sa, že vylezie nahý zo sprchy, alebo niečo podobné a neviem, ako by som Nore vysvetľovala, že som videla penis jej priateľa. Vošla som a dvere na jeho kúpeľni sa otvorili. Postava, ktorá z nich vyšla, nebola nahá, mala okolo seba omotanú Norinu bielu osušku s tulipánom na rohu. A nebol to Oskar. Takže jeho penis som nevidela, ale celkom zreteľne som videla, aký je to kokot. Prišla som k útlej blondíne, ktorá vôbec netušila, kto som a strhla z nej Norinu osušku. Zakrývala si rukami prsia a lono a nechápavo sa na mňa pozerala. Oskar vyšiel z kuchyne len v boxerkách a nepovedal vôbec nič. Žiadne: "Nie je to tak, ako to vyzerá" alebo "Ty to nerozumieš". Nič. Mlčal. A mňa jeho mlčanie vytočilo tak, že som prvýkrát v živote niekoho udrela. Veľmi som ho udrela. Opakom ruky po tvári. Myslím, že ma to bolelo viac ako jeho. Hodila som do neho kľúče od jeho bytu a odišla. Tiež bez slova. Dve krabičky mentolových cigariet som po ceste hodila do smetiaka a prestala fajčiť.

Prišla som domov a nevedela, čo mám robiť. Volal mi asi stokrát, nezdvihla som mu. Neodpísala som mu ani na jednu "ZDVIHNI!" smsku. Asi o dve hodiny mi trieskal na dvere bytu a musela som otvoriť, lebo začal kričať a ja som nechcela, aby všetci vedeli, čo sa stalo. Nora si taký cirkus nezaslúžila.
Odomkla som dvere a postavila sa za kuchynskú linku. Mala som v ruke sekáčik na mäso a porcovala som ešte nie celkom rozmrazené kurča.
"Nechaj ma vysvetliť ti to," povedal trochu vydesene. Je blbé hádať sa so ženou, ktorá vie zaobchádzať s kuchynským náčiním.
"Nech sa páči," povedala som pokojne.
Mlčal. Otočila som sa k nemu a zdvihla obočie.
"Neviem, ako začať."
"Dobre, tak čo keby som ti kládla otázky a ty by si odpovedal?"
"To by šlo," posadil sa.
"Tá žena je tvoja milenka?"
"Áno."
"Ako dlho to trvá?"
"Polroka."
"Podvádzaš Noru?"
"Áno."
"Nora to vie?"
"Nie."
"Prečo to robíš?"
"Neviem."
"Vypadni z môjho bytu," otočila som sa naspäť ku kuchynskej linke a myslím, že som prvýkrát videla kuracie stehno rozflákané na asi osem kusov.
"Nechcel som, aby to dopadlo takto," povedal ľútostivo.
"Ja viem, ty si len šiel, zakopol a spadol penisom do vagíny cudzej blondíny. BLONDÍNY! To je tak nechutné. Vypadni, Oskar. Vypadni. Lebo prisahámbohu po tebe jebnem ten sekáč," mala som srdce až v krku a do tváre sa mi nahrnula všetka krv z tela
"Povieš jej to?"
"Nie. Povieš jej to ty. Ja za teba tvoju špinavú robotu robiť nebudem. Vyžer si to sám. A povedz jej pravdu, lebo ak to neurobíš, tak sa to dozviem. Zachoval si sa ako chudák raz, skús to nezopakovať," neviem, či som ním mohla ešte viac pohŕdať. Cítila som sa strašne. Smutne, sklamane, podvedene, nasrato, rozčarovane, rezignovane, zatrpknuto. Všetky tie pocity, o ktorých som vedela, že ich čoskoro bude mať Nora, sa začali kumulovať vo mne. Vstal, hodil na mňa pohľad zdochýnajúcej koaly a odišiel.

Sadla som do auta a šla do Prahy po Noru na letisko. O štyri hodiny mala priletieť a napriek tomu, že som si sľúbila, že už nikdy viac do Prahy nepôjdem, šla som. Sadla som si do letiskovej haly s nápisom NAJKRAJŠIA na papieri. Posadila sa vedľa mňa a bola ticho. Pozrela som sa na ňu s ľútosťou, lebo inak som to nevedela.
"Povedal mi to."
Prikývla som. Nevedela som, čo povedať.
"Je mi ľúto, že si toho musela byť svedkom."
Hrýzla som sa do spodnej pery, aby som nemusela plakať.
"Mala tvoju osušku," precedila som cez zuby.
Nora privrela oči, naprázdno preglgla a vstala.
"Pôjdem k tebe a ráno pôjdem domov," povedala.
Sadli sme do auta a celý čas sme boli ticho. Obe so svojimi myšlienkami. Úplne rovnakými.
Keď sme vchádzali do Brna, rozplakala sa. Tak som šla ďalej a ona nepovedala nič. O štyri a pol hodiny sme zastali pred jej bytom, vyvliekla som jej kufor dnu, vyzliekla ju a uložila. Poliala som jej dva kaktusy a keď zadriemala, šla som sa prejsť do Tesca. Rada tam chodím v noci, keď tam nikto nie je a ja môžem v pokoji a tichu nahádzať do košíka všetko, čo im ešte ostalo v policiach.

Keď som prišla, sedela na posteli s kolenami pod bradou. Vyložila som nákup a urobila jej jahodový milkshake s rozmixovaným stilnoxom, lebo ho má najradšej. Ten šejk, nie stilnox. Poslušne ho vypila a ľahla si naspäť. Pritúlila som sa k nej, tuho ju objala a obe sme zaspali. Ráno vstala s úsmevom. Hraným, ale predsa. Chcela byť sama a pohrúžiť sa do práce, poďakovala sa a ja som šla domov.
Parkovala som za domom a na zadných schodoch sedel Oskar.
"Bola si v Košiciach?" pýtal sa, keď som odomykala dvere.
Neodpovedala som.
"Ako sa má?"
Zagánila som.
"Budeš ma dlho ignorovať?"
Bežal za mnou po schodoch. Nemohla som ísť výťahom, lebo byť s ním v tak malom priestore by jedného z nás určite pripravilo o život.
"To, že teraz máme s Norou problémy, neznamená, že ty a ja nemôžeme byť aj ďalej kamoši," povedal.
Odomkla som dvere na byte a keď som ich chcela zatvoriť, zakričal frustrované: "Veď nikoho okrem mňa nemáš!" a strčil ruku medzi dvere. Privrela som ich najsilnejšie, ako som vedela. Zaskučal od bolesti. Myslím, že som mu zlomila všetky prsty.

Keď vytiahol ruku, zamkla som a šla na balkón. Zakryla som sa ružovou dekou od mamy a iba tak sedela. Partnerská priamka sa zmenila na priateľský trojuholník, nepriateľský štvorec a dnes sú z neho len dve nerovnobežné čiary, ktoré sa nachádzajú každá v celkom inej množine. Je to taký životný mnohouholník.
Možno ste mali pravdu. Priateľstvo medzi mužom a ženou nemôže fungovať. Vždy sa skončí. Kvôli inej žene. Je to také smutné a úbohé ako všetci, ktorí to dopustia.

"Sedím na pohotovosti s rozmliaždenou rukou. Vďaka. Niektoré veci neovplyvníš, ja Noru milujem a nechcel som jej ublížiť. A to, či budeme spolu, je len medzi nebom, zemou a nami dvoma," stálo v smske od Oskara.
Vyhodila som telefón z balkóna a šla napácovať stotridsať kusov dvojkilového kuraťa. Stálo v chladničke týždeň a nemal ho kto zjesť.
Vďaka, Oskar, síce drastická, ale veľmi účinná diéta.
Je mi z teba bulimicky nagrc.



- | stály odkaz

Komentáre

  1. ohrdnuta zena
    za taketo kamaratske "priania" poslem kamosku do rite na furt. vies od lajna (zla) sa len zababreš. A je ovela lepsie nerobit (nepriat) nic ako robit zle.
    publikované: 28.07.2014 20:15:42 | autor: vana (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Kolko je 15 - 44
    BTW Dnes od 6 rano som sa prebudil do ppci depresie, ostatne ako vzdy za poslednych xy mesiacov, kazde jedno skurvene rano. Vtedy nedokazem robit nic, iba schytit mobajfon a surfovat a cakat na odchod do prace, ak ma zrovna neklepe. No a tu sa dostavam obklukou k pointe...dnes, ked uz som povymetal vsetky weby, ma napadlo ze ci existuje blog.sk. Existuje, dokonca to vyzera na funkcny web pri zivote. Otvorim tento surne realny text a chvilku je mi OK. Nie ze by som si take nieco prezil, ale jednoducho....OK.

    Hm
    .

    No koki aky neprijemny matematicky priklad na zaver, uff.
    publikované: 29.07.2014 08:31:29 | autor: M.W. (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. počuj, eMWé
    keby si sa ako slušný človek zaregistroval, nemusíš počítať.
    a keď klikneš na kúzlo, tiež nemusíš počítať.
    nie aby ťa matematika odo mňa odradila, lebo jej rozhodím sandál!
    publikované: 29.07.2014 09:27:55 | autor: surrnerealna (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Ten príbeh
    mi nepripadá ako jedno alebo dvojdimenzionálny ( priamka, trojuholník, štvorec, mnohouholník..). Skôr n-rozmerný priestor. Mne práve tak láska, priateľstvo, vzťahy medzi mužom a ženou, mužmi a ženami pripadajú. Čím viac dimenzií dokážeme v nich identifikovať, o to ich vidíme viac zložitejšie, ale ich aj presnejšie poznáme. Či je poznanie viac využiteľné v jedno, alebo dvojrozmernom priestore, je len na nás.
    publikované: 30.07.2014 17:53:23 | autor: neviem nič (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. 62-88
    Same keby a ked...ale kto ho vie, mozno sa raz zaregistrujem...ci este ako slusny clovek tazko povedat.

    Nebude treba sandalovat, bo po precitani posledneho komentu o mnohouholnikoch a mnohorozmerovych casopriestoroch a ich aplikacia v poznavani pre prakticku vyuzitelnost, beriem zakladnu nasobilku ako ulavu. A este si ten clovek da ironicky nick neviem nic. Co potom napriklad taky ja?!
    publikované: 02.08.2014 02:15:51 | autor: M.W. (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. :-))
    no, neviem nič je ironik, sarkasta a ešte aj telový klamár (lebo klame telom). on vie úplne všetko, ale nerád o sebe hovorí takéto životné pravdy do éteru.
    keby si mal otázky a potreboval odpovede, tak surrnerealna@gmail.com, budem mu ich tlmočiť (keby som náhodou nevedela všetko, lebo ja si nemyslím, že neviem nič, ja viem tak trochu).
    publikované: 02.08.2014 21:39:29 | autor: surrnerealna (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. a ja viem vsetko!
    a s istotou mozem povedat ze ak sa do hry dostava laska obycajne su podvedene vsetky strany..my lidi radi schadzame z pravej cesty, radi zijeme v omyle a jedinou utechou nam je ze o tom omyle vieme..
    PS: a tie bozske zasady (aj tvoje sur) zapustene v nasich dusiach , ktore prinasaju ovocie v podobe vynikajucej moralky? prd..to su len obete nasich sklonov = hmotnych a moralnych pokleskov duse aj tela,,,,,caaaau
    publikované: 03.08.2014 08:30:15 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. názov blogu sedí
    ==že muž a žena môžu byť priatelia aj bez toho, aby mali akékoľvek sexuálne puto? Naozaj musím stále vysvetľovať, že to je možné? Už ma to unavuje.== oni totiž nevedia, že teba viac priťahujú ženy, ktoré sú ti podobné...po každej stránke, lebo si tvrdá
    publikované: 04.08.2014 20:15:38 | autor: ...): (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. lol
    zakomplexovanú lesbu tu zo mňa ešte nikto nerobil, ale všetko ostatné tu už bolo, takže neviem... mám byť v šoku? :-)) lebo keď hej, stačí povedať a budem.
    publikované: 04.08.2014 21:40:11 | autor: surrnerealna (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Kuzlo
    Dik za moznost kontaktovania :). Inak teda minule som objavil ten panel na pravo a v nom jednotlive kategorie tvojho blogu. Reku ahaaa hmmmm hiiiii fiiiha, tak ono toho, ta udajne zla zena internetu, uverejnila trosicku viacej aj s facebook odkazom.

    A aj ja by som sem dal emailovy kontakt, no nemam po ruke ziadny anonymny. Reku keby si chcela nevediet nic, alebo niekto iny, aby si sa pokojne mohla ozvat.

    Vsetko dobre surne realna.
    publikované: 07.08.2014 01:13:27 | autor: mw (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. Kuzlo2
    Som dement. Ten panel je samoska na lavej strane.
    publikované: 07.08.2014 01:15:22 | autor: mw (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. :-))
    už mi dlho nechodili zamilované maily od fanúšikov, si láskavo urob anonymný a píš mi, ako ma miluješ a také! ako, čo si vy myslíte, že ja to tu robím len tak?!
    publikované: 07.08.2014 11:21:01 | autor: Surrnerealna (e-mail, web, autorizovaný)
  13. Autorizovaný bloger nemusí nič počítať!
    Je to baajo...rovnica je fuc.

    Tak hlavne dnes...a vlastne asi za poslednych xy dekad, sa robia veci za/pre peniaze, financne obohatenie sa. Napriklad. No aj len tak nemusi byt spatne.

    A mozno teda su aj individua, kt. radi zbieraju fanatickych popripade iba sfanatizovanych fanusikov :D. Justin Bieber napriklad. Ale zasa takemu Johnovi sa to niekedy na prelome 70/80 nevyplatilo.

    No nic, idem checknut sekciu fetacke denniky.

    richard82svk gmail com keby daco
    publikované: 08.08.2014 02:17:15 | autor: r (e-mail, web, autorizovaný)
  14. .
    hm
    publikované: 14.08.2014 21:04:34 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014