Surr Nereálna

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

List Hugovi. O papierovej Prahe, výmenných lístkoch a bozkávaní.

Nazdar, Hugo.

Už som sa ti dlho neozvala, prepáč. Mala som veľa roboty s ničnerobením. Ale často na teba myslievam a vždy, keď spoznám nejakého muža, tak sondujem, či by mi dovolil dať nášmu potenciálnemu dieťaťu tvoje meno. Je mi to ľúto, Hugo, zatiaľ je skóre 8:1 v tvoj neprospech. Ale to nič, lebo ja na tom budem trvať a keby to nešlo, tak budem rodiť iba dievčatá a tajne ich volať tvojim menom.

Dnes v Prahe vybuchla FAMU. Teda, nie celá. A žiaľ, ani nie obrazne. Ale úplne naozajsky. Nikdy neviem, prečo ma tak zasiahne, keď sa niečo stane v Prahe. Alebo na FAMU. Teda viem, ale čo to tu budem ľuďom opisovať, to je len medzi mnou a Orlojom. Vraj tam bolo veľa zranených, ale nikto nie je mŕtvy, čo je dobre, lebo Praha nezabíja, ona len rozdáva doživotné následky. Prešpekulovaná stará papierová kurva je to, len tak medzi nami. Inak by som ti chcela povedať viac informácií z domova i zo sveta, ale žiadne neviem a aj túto viem len tak z prvej ruky a chvalabohu, lebo keby som ju vedela z druhej či tretej, musela by som sa zamýšľať, či sa niekomu, kto sa ma týka, nič nestalo. Teda za predpokladu, že existuje niekto, kto by sa ma tam týkal.

Pred dvoma týždňami som bola oficiálne označená za šibnutú, Hugo. Taká žena, čo k nej chodím, lebo nezvládam škriatkov v mojej hlave, mi dala výmenný lístok k inej žene, ku ktorej mám ísť a povedať jej, že si prosím stomiligramové instantné emócie, aby som mohla byť šťastná. To je super, nie? Na všetko máš dnes tabletku, až tak ďaleko sme pokročili. Tak tam teda pôjdem, aby to so mnou nebolo ešte horšie ako je, aj keď to si viem predstaviť len veľmi ťažko.

V Bystrici bude na prvního máje veľký bozkávací maratón. Normálne na námestí. Ľudia prídu a budú sa bozkávať. Asi to dáko súvisí s tým prvým májom a rozkvitnutými čerešňami. Ale to sa hovorí, že ak pod rozkvitnutou čerešňou pobozkáš dievča v tento deň, bude celý rok krásna. Bystrica sa chce asi zaradiť to miest s najväčšou koncentráciou pekných žien. To je od Bystrice turisticky veľmi atraktívny ťah! Ja neviem, či tam pôjdem. Nie, žeby som sa nerada bozkávala, práve naopak... len si tak pragmaticky hovorím, k čomu by mi bolo, keby som bola celý rok pekná? Ja by som s tým aj tak nedokázala nijako normálne nakladať, Hugo, šak ma poznáš.

A ty sa máš, ináč, ako? Stále hráš piškôrky s Bohom? A stále vyhrávaš na body? Ozvi sa niekedy, či niečo nepotrebuješ. Novú kravatu alebo leštidlo na plešinu, ktoré si si objednal z teleshoppingu a ja ho stále poctivo opatrujem.
Dávaj na seba pozor a nenaser anjelov.

Tvoja Surr.

- | stály odkaz

Komentáre

  1. Hugo je
    iste fajn, zvlášť, keď beháš od dverí dochtoriek, kvôli škriatkom. Nechaj si ich. Tých škriatkov! Má ich málokto a nikdy nevieš, kedy sa zídu.
    publikované: 03.05.2013 00:03:16 | autor: matahari (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. sa ukľudníš, daj vedieť
    publikované: 03.05.2013 17:46:30 | autor: Iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. som zvedava,
    kam ta vymeni ta,ktora ta dostala na listok...:-)
    publikované: 12.05.2013 18:04:06 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014